CURRICULUM VITAE

1981 december 21-én születtem Budapesten. Zenetagozatos általános iskolába jártam, emellett a Molnár Antal Zeneiskola hallgatója voltam, ahol zongorázni tanultam. A zene szeretete végül egészen a zeneírásig vitt, amit jelenleg is aktívan művelek. Érettségi után az Óbudai Képzőművészeti Szakközépiskola ösztöndíjas hallgatója voltam, ahol képgrafikusként végeztem, majd alkalmazott grafikusként folytattam a tanulmányaimat ugyanitt. 2009-ben jelesre végeztem a Szent István Egyetem gépész karának audiovizuális szakasszisztens/televíziós filmgyártás szakán. Ezt követően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ipari termék és formatervező mérnök szakára mentem folytatni tanulmányaimat.

Munkám során széles körű tapasztalatra tettem szert. Dolgoztam könyvkiadónál, szoftverfejlesztő cégnél, ahol a BRFK BVOP belső szoftvereinek készítésén túl lehetőségem nyílt az Ilbacio biometrikus azonosításon alapuló beléptetőszoftverének megírására is. Szabadúszóként rengeteg weboldalt és arculatot készítettem. Emellett szívesen vállaltam rendezvényeken különböző vizuális installációk megépítését, jelenleg is aktívan készítek mindenféle tárgyakat, elsősorban lámpákat, kifejezetten upcycling alapon. Gyerekkorom óta rajongok az állatokért és a természetért, ezért kiemelt szerepet tölt be az életemben a természetvédelem.

Elhivatottság

Elhivatott vagyok a szakmám és a tökéletességre törekvés iránt. Bármihez is nyúljak, számomra a legfontosabb mindig az elégedettség elérése – az ügyfélé az enyém is. Hiszek a szépben és az örök értékű dolgokban, abban, hogy érdemes időtálló produktumokat alkotni, melyek nem pusztán az aktuális trendeknek felelnek meg – ahogy a jó logók, mint az LG-é vagy a Volkswagené, évtizedek óta változatlanok és kiválóan működnek.

Hiszek abban, hogy dolgoznunk kell természeti környezetünk tudatos regenerálásán.
Ez a gondolkodásmód általánosságban meghatározza a szemléletemet, ezért különböző cégekkel vagyok kapcsolatban, akiktől begyűjtöm a hulladékot, maradékot, ami már számukra felesleges, azonban én még fel tudom használni különböző tárgyak létrehozására, ezzel is megkímélve környezetünket a felesleges terheléstől. Lehet ez maradék fólia, plexi, esetleg fa, bármi, amit újrahasznosíthatok.

A lámpáimat szándékosan úgy készítem, hogy örök életűek legyenek, javíthatóak – könnyedén cserélhető bennük a vezetékezés a foglalattal a felhasználó által, így nincs szükség villanyszerelőre, de ami a legfontosabb, nem válnak kidobás áldozatává.

2020-ban létrehoztam a NAM-ot [No Answer Monster], ami egyelőre zenei kiadóként funkcionál, de hosszú távon azt a filozófiát szeretném vele hirdetni, hogy érdemes megtalálnunk a megfelelő válaszokat és a megoldásokat a problémákra.

grafika
“A mi felelősségünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy egy olyan bolygón éljünk, amely nemcsak nekünk, hanem minden földi életnek otthont ad.”
DAVID ATTENBOROUGH